FESTES_THEATER


   
 

 HONDSDAGEN
Tijdens de hondsdagen - de heetste dagen van het jaar - is er in het dorp een feest gepland. Zonnesteken worden in dezelfde hoeveelheden genuttigd als waterijsjes: men is bevangen door de hitte. Mensen drinken teveel bier en sangria, praten hun verhitte monden voorbij en zijn niet gehinderd door het fatsoen van koelere dagen. De dorpelingen zijn zichzelf niet door de zon. Of juist wel?  KAAISLET
Het bruist en kolkt op Katendrecht. Erotisch Centrum Rotterdam ligt onder vuur. Het is niet de gemeente of de politie die de nachtvlinders in hun werk belemmeren, nee, de klandizie loopt terug. En dat betekent innoveren en aanpakken in het lusthuis van plezier... Omarm het leven in pracht en verval. Het
is immers altijd feest op de Kaap

THEATERWEEKEND 'BROOD & SPELEN' 
Creatieve weekenden voor gevorderde toneelspelers in de Hollandse klei...


Eind augustus 2014 organiseerden wij ons eerste weekend met de titel Hondsdagen. Genoemd naar de warmste periode van het jaar. Dit werd een groot succes en zat in korte tijd vol. Ons tweede weekend Kaaislet vond plaats in de zomer van 2015.

In het theaterweekend werk je samen met regisseur Stephan W. Zeedijk aan door schrijver Lianne Collignon geschreven teksten. Op zaterdagochtend starten we met een kennismaking en de eerste repetitie, zondag staan in het teken van het verder uitwerken en repeteren aan het stuk. Bij Brood & Spelen staat er in de middag een lekker lunch voor je klaar...In het theaterweekend duik je in het leven van een specifiek personage aan de hand van een speciaal voor dit weekend geschreven korte monoloog. Samen bespreken we de personages, werken we aan de teksten en ontstaan er door middel van improvisatie-oefeningen nieuwe scenes. Zondag eind van de middag spelen we het stuk voor publiek. Natuurlijk mag je al je vrienden en familie uitnodigen.

Repetities
Zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur
Zondag van 10.30 tot 19.00 uur

Deelname
€ 125,- incl. lunch

De repetities en de voorstelling vinden plaats op een bijzondere buitenlocatie in Rotterdam of omgeving. 
Hondsdagen 2014 speelde in en rond de oude gelatine fabriek Lijm & Cultuur in Delft. Kaaislet 2015 speelde op en rond de kades van het Oude Delfshaven.

Inschrijven voor een theaterweekend kan per mail via info@festes.nl

 

   

LIANNE COLLIGNON
Schrijver Lianne Collignon (1985) is – zoals het een echte Rotterdamse betaamt – goed gebekt, puur, recht-voor-z’n-raap en gek op zwarte humor. En dat zie je terug in haar korte verhalen, columns, theaterteksten en in haar debuutroman, die hopelijk volgend jaar verschijnt. Haar schrijfstijl is te omschrijven als luchtig met een rauw randje. Zware kost maakt ze licht verteerbaar. Veel van haar verhalen zijn terug te vinden op Achtentwintiger.com. Naast schrijver is Lianne ook een echt schrijfjuffie, zo geeft ze onder andere les aan kinderen in residentiële jeugdopvang of asielzoekerscentra, aan senioren in zorginstellingen en ook aan 'gewone' grote mensen.

www.liannecollignon.com