FESTES_THEATER

Festes Theater is een klein Rotterdams theaterproductiehuis.
Verder lezen


  
Volg
             Festes Theater ook op Flickr

 
 


VERWACHT:
THEATERWEEKENDEN 'BROOD & SPELEN' (2024)


Creatieve weekenden voor gevorderde amateurtoneelspelers in de Hollandse klei...


Dit jaar organiseren wij weer theaterweekenden 'Brood & Spelen'. In het theaterweekend duik je in het leven van een specifiek personage aan de hand van een korte tekst. Samen bespreken we de personages, werken we aan de tekst en ontstaan er door middel van speelse improvisatie oefeningen en opdrachten nieuwe scènes. Zondag eind van de middag spelen we de voorstelling voor publiek. Natuurlijk mag je al je vrienden en familie uitnodigen.

De repetities en de voorstelling vinden plaats op een bijzondere binnen- of buitenlocatie in Rotterdam of omgeving. Dit jaar gaan we o.a. aan de slag bij Natuurtalent, de stadsboerderij van Rotterdam Schiebroek! De weekenden zullen plaatsvinden in mei en juni 2024... Meer informatie volgt eind februari!


In deze theaterweekenden werk je met regisseur Stephan W. Zeedijk. Op zaterdagochtend beginnen we met een kennismaking en de eerste repetitie, zaterdagmiddag en zondag staan in het teken van het verder uitwerken en repeteren aan de voorstelling. Bij Brood & Spelen staat er in de middag een lekker lunch voor iedereen klaar...
Zondag eind van de middag spelen we de voorstelling voor publiek.

 

Meer informatie volgt snel op deze site en de socials. Heb je interesse om mee te doen? Laat het ons alvast weten, dan houden we je direct op de hoogte zodra er meer bekend is!

info@festes.nl
BEDANKT EEF & FRANS

Een groot aantal jaren organiseerden we Theaterweken op het prachtige La Miana in Spanje! Eef & Frans hebben recent het landgoed verkocht en gaan genieten van een rustiger leven... Jammer voor ons! Maar we kunnen terugkijken op
bijzondere creatieve weken en mooie voorstellingen die we daar hebben mogen maken en alle fijne mensen die we hebben ontmoet op de magische berg...
VERWACHT:
SARDIENTJE IN BLIK - DEEL 3 (2024)

'Soms denk ik aan dingen die ik nooit gehad heb. En het rare is, dat ik dan toch bang ben om ze kwijt te raken. Dat vind ik vreemd. Dat is toch vreemd? Je kunt niet iets kwijt raken wat je nooit gehad hebt. Om daar dan toch zo bang voor te zijn. Dat is onrechtvaardig. Want zo heb je niets, niet eens de herinnering. Alleen die angst om te verliezen wat je niet eens hebt gehad.'fotografie_anne kaere


fotografie_lara struik

ROOM
Hostel ROOM is gevestigd in een karakteristiek pand uit 1923, gesitueerd in het Scheepvaartkwartier, vlakbij de Veerhaven. Dit gebied met de status van beschermd stadsgezicht ademt de sfeer van vroeger, toen havenbaronnen hier hun herenhuizen, kantoren en pakhuizen hadden.

www.roomrotterdam.nl

TERUGBLIK:
SARDIENTJE IN BLIK - DEEL 2 (2020)


Spel: Nick Coenen, Karin Dame, Ada van Duijn, Anneke Klerks, Sabina Renshof, Dim Rossen, Sabrina Woudenberg
Tekst: Miriam Boolsen, Frank Houtappels, Jan van der Mast
Regie: Stephan W. Zeedijk


Op 12 en 19 januari 2020 was 'Sardientje IN BLIK - DEEL 2' te zien in HOSTEL ROOM!

Een nieuw deel van Sardientje IN BLIK! Met nieuwe verhalen, oude bekenden en verse spelers... Op sluipdoortocht door het prachtige pand van Hostel ROOM krijg je een inkijkje in het hart en de ziel van zijn tijdelijke bewoners. Zittend op een stapelbed ontdek je meer over hun bizarre levensloop!

In 2018 speelden we Sardientje IN BLIK op deze bijzonder plek in Rotterdam. In 2020 is nu DEEL 2 te zien. Ook de hartverwarmende kibbelende zussen Will & Tosca zijn weer van de partij met een nieuw hoofdstuk in hun leven.