FESTES_THEATER


   
 


Reacties van het publiek

Wat een voorstelling 'waanzinnig'. Ik kom zeker nog een keer kijken in Den Haag. Mooi spel, muziek - alles!
Thea Rigetti
Boeiend, indringend, goede opbouw en balans. Mijn complimenten. Wens jullie nog veel voorstellingen toe, dat is het waard.
Marijke Stegen
Voortreffelijk gespeeld!
Ilse
Ontzettend mooi! Locatie klopt als een bus. 't Is allemaal net echt! Of toch niet? Grote klasse!
Marcel de Wit
Heerlijk stuk, prachtige 'oude gekke' vrouwen. Wat is theater toch mooi. Complimenten!!!
Annelies
Geweldig! Een gedicht van een voorstelling.
Frans
NIEMANDSLAND
naar het boek 'Honour Thy Father' 
van Lesley Glaister 
Spel: Corry van den Akker, Agaath van Dijk,
Inge Freeth / Leonore Tismeer en Liesbeth Petrus
Regie en bewerking: Stephan W. Zeedijk
Choreografie: Inge Freeth
Lichtontwerp: Jan Harm Hansma
Fotografie: Meta de Mol van Otterloo

Over ouder worden, liefde en jaloezie, eenzaamheid, erotiek en wraak. Langzamerhand nemen de herinneringen de plaats in van de werkelijkheid.

Op het platteland wonen vier bejaarde zusters in het vervallen huis van hun jeugd. Agatha, Milly en de identieke tweeling 'Ellenenesther'. Nog jaren na hun vaders dood, zijn het angsten die de vrouwen in hun afgelegen woning gevangen houden. Ze zijn overgeleverd aan elkaar en aan het verleden, dat ieder van hen zich anders herinnert. Over zijn graf heen regeert de vader nog steeds hun leven. En dan is er 'baby' George die in de kelder zit opgesloten. Stukje bij beetje worden de macabere gebeurtenissen onthuld die er voor hebben gezorgd dat een idyllische jeugd veranderde in een bizar leven van afzondering.


Theaterwerk NL
In 2002 speelde Festes met veel succes de theaterproductie 'Niemandsland' in Rotterdam en Den Haag. Dit gebeurde op bijzondere locaties: een kale, desolate huiskamer en een ketelhuis van een voormalig zwembad. De voorsteling werd bovendien geselecteerd voor het landelijk TheaterCircuit. In 2003 vond er een kleine landelijke tournee plaats georganiseerd door Theaterwerk NL. Hierdoor was 'Niemandsland' onder meer te zien in Assen, Groningen, Leiden en Arnhem. Om de zoveel tijd wordt deze humoristische en aangrijpende voorstelling hernomen en opnieuw gespeeld.


Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds Rotterdam, Theaterwerk NL, Rotterdams Centrum voor Theater en Zwembad Theater de Regentes
   
   
fotografie_meta de mol van otterloo