FESTES_THEATER


   
  Flyer
POLAROIDS
Een theaterproject dat bestaat uit drie korte monologen met als thema 'Verlies'. Verlies van minnaar, hoop, dromen, jeugd, onschuld, angst of het leven zelf. Het publiek drinkt samen met de actrices thee met cake en andere lekkernijen.

Reacties van het publiek 
• Wat een mooie monologen. Grappig, ontroerend, sterk en vooral verrassend. 
• Een mooie middag met prachtig spel in een intieme setting. Genoten.
• Wat een acteerwerk!
• Wat een gezellige middag en wat een indrukwekkende performance!
• Knap om zo mensen te boeien, zonder attributen of tegenspelers. Ik was zeer onder de indruk. 
• 3x
een spetterend optreden! Wat een formule!


AD Uit theater | 'Wanhoop in woonkamer
Festes Theater uit Rotterdam biedt met de huiskamervoorstelling 'Polaroids' een inkijkje in het leven van drie wanhopige vrouwen.'
AD Rotterdams Dagblad 12 februari 2009

Verder lezen

 
WONDROUS PLACE
uit 'The New Electric Ballroom' 
van Enda Walsh
Spel: Agaath van Dijk
Regie en bewerking: Stephan W. Zeedijk

Een vrouw sluit zich af van de buitenwereld. Ze verschanst zich in haar veilige huis. Binnen verlopen de dagen volgens een vast stramien. Een ritueel van cake en thee, conflict en strijd, tranen en verzoening.

'Mijn moeder zei dat ik een geboren bakker was. Ze zei dat ik een talent had voor cake, zoals Jezus een talent had voor opoffering. Toen ik zes was, zette ze mij op haar schoot en dan mengde ik de bloem met de eieren en de suiker en de koffie. En met één oor luisterden we naar de radio en haar been hobbelde mij op en neer, alsof ik dravend op een paard zat. Maar niet galopperen! Nooit galopperen. Ze liet me het alfabet opzeggen terwijl de cake groeide door de hitte in de oven. Het ritme van het A B C. altijd maar opnieuw, terwijl de cake lucht opzoog. Ik en de cake in gelukkige harmonie, lieflijke poëzie.'
   
CONTRA DE AANDRANG
uit 'Echtelijk Bed'
van Sergi Belbel 
Spel: Annemarie Hagenaars
Regie: Stephan W. Zeedijk

Een vrouw kucht om aandacht. Neemt een provocerende houding aan. Ze wacht al zo lang op iets. Een opwindende ervaring. Een radicale verandering in dat stomme hondenleven van haar. 

'Een fantastisch idee, opwindend, iets heel anders, fantastisch, ja, ik ben er echt van overtuigd en ik zie het voor me, morgen, morgen is alles anders, mijn leven anders, en ik anders, eindelijk, het werd tijd. De verwachting wordt alleen maar groter, de opwinding, de... de... nou ja, het LIBIDO. Ah... de kans van m'n leven. Okee, meid, nog één keer nalopen: niet onnozel doen, punt één: voortdurend natuurlijk, spontaan, vlot en vreselijk vrouwelijk zijn, punt twee: bril niet uit de tas, punt drie (dat is het voornaamste, want als hij me met bril op ziet), en me goed slecht, woest en verdorven voordoen, punt vier. Ja, ja, ja, dit is mijn grote kans!'
   
WOORDBLOED
uit het boek 'Het Bottenpaleis' 
van Pam Emmerik
Spel: Anna Noyons
Regie en bewerking: Stephan W. Zeedijk
Bewegingsadvies: Emilie Herzog

Een jonge vrouw ligt op de badkamervloer. Toen en nu versmelten. Kostbare woorden heeft ze in overvloed, maar geen hartslag meer, geen ademhaling meer, geen bloedcirculatie. Nu is ze dood. En nu en nu en nu ook. 

''Je hebt jam op je wang,' zei ik. Met een beweging van mijn pols veegde ik de jam weg. Ik had wel alle jam van de wereld willen kopen om er zeker van te kunnen zijn dat ik alle dagen van mijn leven samen met Felix en tien miljoen potten jam zou kunnen ontbijten, met aardbeienjam en kersenjam, aalbessen-frambozenjam, abrikozenjam, sinaasappelmarmelade, ananasjam, bosvruchtenjam, pruimenjam, mango­jam en kruisbessencompote. In tijden van schaarste zou ik zelf jam maken, van beukennootjes, aardappels, tulpenbollen, mijn eigen botten desnoods, alleen vanwege het simpele genoegen om tegen hem te kunnen zeggen dat hij jam op zijn wang had. 'Je hebt jam op je wang.' Met een beweging van mijn pols zou ik de jam wegvegen. Maar de jam is niet weg, ik ben weg. Dood, bedoel ik.'
 
Huiskamervoorstelling
Wilt u uw eigen huiskamer beschikbaar stellen voor het spelen van deze of een andere bijzondere voorstelling van Festes Theater of wilt u de voorstelling aankopen, neemt u dan even contact met ons op via onderstaand e-mail adres. Wij komen dan bij u thuis in de huiskamer spelen. U nodigt uw vrienden en familie uit. Wij zorgen voor een unieke en intrigerende theater-ervaring! 

Tevens is een arrangement mogelijk waarbij tussen de monologen door genoten kan worden van een entr'acte met liederen over 'Liefde & Verlies' gezongen door Corry van den Akker.

Informatie: huiskamer@festes.nl

   
   
fotografie_chris de ruiter