FESTES_THEATER


   
 

Flyer

ROEST
Tekst: Jibbe Willems
Spel: Annemarie Hagenaars en Rens Kortmann
Regie: Stephan W. Zeedijk
Fotografie: Bas Adriaans

'And if a double-decker bus crashes into us 
To die by your side is such a heavenly way to die 
And if a ten-ton truck kills the both of us 
To die by your side, 
well, the pleasure - the privilege is mine 
Oh, there is a light and it never goes out
' 

The Smiths
Ze denkt dat het kan, dat je na een blik, een ogenblik kan weten dat je bij elkaar klopt. Zij heeft naar hem gekeken en hem uitgezocht. Hoe het verder gaat lopen weet zij al. Nu de eerste ontmoeting. Klaar voor de grote liefde en alles wat daarbij hoort. Een nacht die alle komende nachten moet bepalen. Het verlangen om van jij en ik, wij te maken. Ze heeft zich deze nacht vaak voorgesteld, maar nooit zoals nu. Nu is hij echt.

Reacties van het publiek 
• Mooie teksten, mooi spel en ook heerlijke humor. 
• Grappig, ontroerend, lelijk, eng, mooi, teder en innemend.
• Wat een geweldige voorstelling! Ik heb genoten van het prachtige spel, de absurde teksten, de muziek en nog veel meer.
• Fijne tekst, mooi spel, mooie beelden, herkenbare gevoelens. Een hele goede voorstelling!
• Topstuk! Van begin tot einde hebben jullie me geboeid. 
Geweldig gespeeld!!!
• Met de juiste dosis humor.

Jibbe Willems (1977, Arnhem) is in 2003 als theatermaker afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en sindsdien werkzaam als acteur, als regisseur en als toneelschrijver. In zijn teksten zoekt hij naar de schoonheid van het mislukken, de rafelranden van de taal en naar de onbereikbare staat van het sublieme, waar lijden en geluk elkaar zo dicht naderen dat ze elkaar opheffen. Hij is op zoek naar rock 'n' roll-theater, direct toneel met dynamiek en rauw poëtisch taalgebruik. Hij is op zoek naar het punt waarop het pijn gaat doen, de wrangzure kant. Het gaat niet om de schoongepoetste gevels van het verhaal, maar om wat er in de donkere hoekjes van de kelders en in de rommelige achtertuintjes ervan gebeurt. Voor Het Gasthuis schreef Jibbe Willems in het kader van de Gastschrijvers Roest, dat in april 2007 in première ging.
   
   
fotografie_bas adriaans