FESTES_THEATER


   
 

 

Kosten

€ 795,-
inclusief het theaterproject, een volpension verblijf met 7 overnachtingen op een gedeelde
2-persoonskamer en
toeristenbelasting.
Exclusief reis, transfer en eventuele reisverzekering.

Het theaterproject heeft een aanbetaling van
€ 295,- vooraf te voldoen aan Festes Theater.
Met deze aanbetaling schrijf je je direct in voor de week Zon & Spelen.
Het resterende bedrag kun je dan voor 13 juli 2022 voldoen.


Meer info en reserveren!

info@festes.nl

THEATERWEEK 'ZON & SPELEN'
Creatieve week voor toneelspelers in de Spaanse zon...

zaterdag 13 augustus t/m zaterdag 20 augustus 2022


In de theaterweek werk je onder begeleiding van regisseur Stephan W. Zeedijk aan een bestaande theatertekst, maar is er ook veel ruimte voor eigen inbreng en improvisatie.
Bij Zon & Spelen krijg je een volpension verblijf en kun je genieten van prachtige vergezichten over de Spaanse Pyreneeėn... En een heerlijk zwembad!

Tijdens deze week zullen er op de berg ook deelnemers zijn van Summer Singing Zangweek met Ilse Huizinga.


Deze week is bedoeld voor (amateur) toneelspelers met enige ervaring, waarmee in een week in de Spaanse zon een theatervoorstelling wordt gemaakt, die zo mogelijk ook een keer in Nederland wordt gespeeld. De tekst krijg je van te voren uitgereikt. Er wordt gewerkt vanuit de eigenheid van de individuele speler. Je krijgt dan ook veel ruimte voor het uitwerken van je eigen personage. We laten ons inspireren en uitdagen door de bijzondere locatie in en rond 'La Miana'. Kleur, licht, geluid en ruimte. Alles doet mee!

 

Verblijf
We verblijven in de oude pastorie 'Rectoria de la Miana' uit de 12e eeuw, gelegen in een natuur- en stiltegebied in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeėn ± 130 km van Barcelona. Goed bereikbaar met het vliegtuig via Girona en Barcelona. Vandaar reis je verder met de bus.

Je krijgt een volpension verblijf met ontbijt, lunch en diner. Tijdens de cursus is er koffie en thee. Alle maaltijden worden vers bereid. 's Avonds bestaat de maaltijd uit drie gangen en wordt geserveerd met een lichte landwijn. Er wordt afwisselend gekookt met vlees, vis en vegetarisch.

Er is slaapgelegenheid in de pastorie. De eenvoudige, sfeervolle kamers, hebben twee slaapplaatsen met een- of tweepersoons bedden. Er zijn meerdere badkamers. Beddengoed is aanwezig. Handdoeken graag zelf meenemen. Wifi is aanwezig. 

Wil je graag een kamer voor jezelf? Wees dan niet te laat met reserveren en neem hiervoor even contact met ons op. Er zijn slechts een beperkt aantal beschikbaar! Toeslag voor een 1-persoonskamer is 147 euro per week.


Dagindeling

We repeteren tussen 09.30 en 13.30 uur. Na de lunch ben je vrij om een siėsta te houden, te genieten van de prachtige omgeving, met een boek in de hangmat te liggen of tekst te leren met verkoeling in het zwembad.
De woensdag is een vrije dag! Er zijn veel leuke stadjes in de omgeving te bezoeken, zoals Besalś en Olot. In de vooravond is er ruimte voor deelrepetities. Rond 19.30 uur gaan we aan tafel en wordt het diner geserveerd.


 
 
Een familievete | Achterklap en jaloezie | Opgekropte passie te midden van feestgedruis

Een huwelijksdag waarop de bruid beslist om er alsnog met haar ex-geliefde vandoor te gaan. Want het hart van de bruid slaat voor hem net iets harder dan voor haar kersverse echtgenoot. De bruiloftsgasten komen tijdens het feestgedruis terecht in een familiestrijd, waar twee families al generaties lang een bloedige vete uitvechten. Hoe uitzichtloos is haat als er geen tegenkracht van liefde is.

Bloedbruiloft
Meer sfeerfoto's La Miana...

 

TERUGBLIK:
ZON & SPELEN: BLOEDBRUILOFT  (2013)
Spel: Oda Berends, Coco Brandwijk, Lianne Collignon, Karin Dame, Eva Herens, Paul Joosse, Anneke Klerks, An Kramer, Pascal van Putten, Leonore Tismeer en Els Volmuller 
Regie: Stephan W. Zeedijk
Fotografie: Anne-Marieke Hana

In de zomer van 2013 hebben we op La Miana een tragikomische locatievoorstelling gemaakt gebaseerd op teksten van Federico Garcķa Lorca. 'Bloedbruiloft' uit 1933. Deze voorstelling was in november van dat jaar ook tweemaal in Nederland te zien op een bijzondere locatie... Watersport Vereniging Aegir aan de Bergse Voorplas in Rotterdam. Onderdrukt verlangen | Het recht op zelfbeschikking | Vol onderdrukt verlangen vechten de dochters voor hun leven

Het verhaal over een moeder die opnieuw weduwe is geworden en die met harde hand probeert haar vijf dochters onder de duim te houden. Ze waakt als een terriėr over de reputatie van de familie, maar kan niet voorkomen dat haar dochters heftig in verzet gaan tegen deze gevangenschap.


 

TERUGBLIK:
ZON & SPELEN: BERNARDA ALBA  (2012)
Spel: Debbie Berndsen, Aukje van den Beuken, Karin Dame, Dana Hilgers, Anneke Klerks, Pascal van Putten, Wendy Voorn en Vivianne Werkhoven
Regie: Stephan W. Zeedijk
Fotografie: Ruud Waij

In de zomer van 2012 hebben we op La Miana een dramatische locatievoorstelling gemaakt gebaseerd op teksten van Federico Garcķa Lorca. 'Het huis van Bernarda Alba' uit 1936. Deze voorstelling was in november van dat jaar ook tweemaal in Nederland te zien bij Lijm & Cultuur te Delft tijdens het festival Chaos aan de Schie.
 
 
   
   
fotografie_anne-marieke hana