FESTES_THEATER


   
 

 

TERUGBLIK:
THEATERWEEK 'ZON & SPELEN'


Creatieve weken voor amateurtoneelspelers in de Spaanse zon...


BEDANKT EEF & FRANS

Een groot aantal jaren organiseerden we Theaterweken op het prachtige La Miana in Spanje! Eef & Frans hebben recent het landgoed verkocht en gaan genieten van een rustiger leven... Jammer voor ons! Maar we kunnen terugkijken op
bijzondere creatieve weken en mooie voorstellingen die we daar hebben mogen maken en alle fijne mensen die we hebben ontmoet op de magische berg...In de theaterweek werk je onder begeleiding van regisseur Stephan W. Zeedijk. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande teksten, maar er is ook veel ruimte voor eigen inbreng, improvisatie en beweging. Bij Zon & Spelen krijg je een volpension verblijf en kun je genieten van prachtige vergezichten over de Spaanse Pyreneeën... En het heerlijke zwembad! Wifi is aanwezig!

Voor meer indrukken van dit paradijselijk 'La Miana'!


Deze week is bedoeld voor amateurtoneelspelers met enige ervaring, waarmee in een week in de Spaanse zon een theatervoorstelling wordt gemaakt. Er wordt gewerkt vanuit de eigenheid van de individuele speler. Je krijgt dan ook veel ruimte voor het uitwerken van je eigen personage. We laten ons inspireren en uitdagen door de bijzondere locatie in en rond 'La Miana'. Kleur, licht, geluid en ruimte. Alles doet mee!

 

Verblijf
We verblijven in de oude pastorie van het landgoed 'La Miana' uit de 12e eeuw, gelegen in een natuurgebied in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën ten noorden van Barcelona. De locatie is goed te bereiken met auto, trein, bus of vliegtuig via Gerona (circa 44 km) en Barcelona (circa 130 km).

Je krijgt een volpension verblijf met een heerlijk ontbijt, lunch en diner. In de ochtend staat warm brood al voor je klaar en in de avond een drie gangen diner met een fijn wijntje. Tijdens de cursus is er koffie en thee. Uiteraard wordt er rekening gehouden met dieetwensen.

Er is slaapgelegenheid in de pastorie of in de vallei. De kamers zijn eenvoudig, maar vol sfeer en hebben twee slaapplaatsen met een- of tweepersoons bedden. Er zijn meerdere badkamers. Beddengoed is aanwezig. Handdoeken graag zelf meenemen.

Wil je graag een kamer voor jezelf? Wees dan niet te laat met reserveren en neem hiervoor even contact met ons op. Er zijn slechts een beperkt aantal beschikbaar!


Dagindeling

We repeteren tussen 09.30 en 13.30 uur. Binnen en buiten, op alle bijzondere plekken van het landgoed, tot in de Romaanse kapel toe... Na de lunch ben je vrij om een siësta te houden, te staren naar het prachtige uitzicht in de vallei (dat echt nooit verveelt), met een boek in een hangmat te liggen, tekst te leren met verkoeling in het zwembad, fijne gesprekken te hebben met alle creatieve mensen die deze week op de berg zijn... of een mooie wandeling te maken in de ruige natuur.


De woensdag is een vrije dag!
Er zijn veel leuke stadjes in de omgeving te bezoeken, zoals Besalú en Olot.

In de vooravond is er ruimte voor deelrepetities. Rond 19.30 uur gaan we aan tafel en wordt het diner geserveerd.


TIP! Plak er na je verblijf nog een paar dagen aan vast in het altijd bruisende Barcelona of reis naar het pittoreske Cadaqués met zijn witte huizen en strand... om je vakantie helemaal compleet te maken!


 

BIJZONDERE TERUGBLIKKEN:
ZON & SPELEN: VIVA LA VULVA (2017)


Spel en zang: Ada van Duijn, Anna Groeneveld, Minnekus de Groot, Sabina Renshof en Wendy Voorn
Regie: Stephan W. Zeedijk
Fotografie: Ilse Huizinga

Een tragikomische muziektheatervoorstelling. Welkom bij Viva la Vulva, het laatst reizend variététheater van Europa... bezoekt u Viva la Vulva, al is het maar eens in uw leven!
Een familievete | Achterklap en jaloezie | Opgekropte passie te midden van feestgedruis

ZON & SPELEN: BLOEDBRUILOFT (2013)

Spel: Oda Berends, Coco Brandwijk, Lianne Collignon, Karin Dame, Eva Herens, Paul Joosse, Anneke Klerks, An Kramer, Pascal van Putten, Leonore Tismeer en Els Volmuller 
Regie: Stephan W. Zeedijk
Fotografie: Anne-Marieke Hana

Een tragikomische locatievoorstelling gebaseerd op teksten uit
'Bloedbruiloft' van Federico García Lorca.Een huwelijksdag waarop de bruid beslist om er alsnog met haar ex-geliefde vandoor te gaan. Want het hart van de bruid slaat voor hem net iets harder dan voor haar kersverse echtgenoot. De bruiloftsgasten komen tijdens het feestgedruis terecht in een familiestrijd, waar twee families al generaties lang een bloedige vete uitvechten. Hoe uitzichtloos is haat als er geen tegenkracht van liefde is.

Onderdrukt verlangen | Het recht op zelfbeschikking | Vol onderdrukt verlangen vechten de dochters voor hun leven

ZON & SPELEN: BERNARDA ALBA  (2012)

Spel: Debbie Berndsen, Aukje van den Beuken, Karin Dame, Dana Hilgers, Anneke Klerks, Pascal van Putten, Wendy Voorn en Vivianne Werkhoven
Regie: Stephan W. Zeedijk
Fotografie: Ruud Waij

Een dramatische locatievoorstelling gebaseerd op teksten uit
'Het huis van Bernarda Alba' van Federico García Lorca.
 
Het verhaal over een moeder die opnieuw weduwe is geworden en die met harde hand probeert haar vijf dochters onder de duim te houden. Ze waakt als een terriër over de reputatie van de familie, maar kan niet voorkomen dat haar dochters heftig in verzet gaan tegen deze gevangenschap.
 
   
   
fotografie_anne-marieke hana