FESTES_THEATER


   
 

Flyer

 

 

 

UITGESPEELD
Tekst: Esther Gerritsen
Spel: Karin Dame, Agnes Lammers en Stephan W. Zeedijk
Geluid: Arianne Meijboom
Fotografie en flyer: Frank van den Ing

Een gezellig familieweekend verandert in een bizar gezelschapsspel. Ver weg van de bewoonde wereld lijkt de tijd stil te staan en komt het verleden steeds dichterbij.

'Misschien is dat wel de grap van het familie zijn. Dat het eigenlijk vreemden zijn. Onbetrouwbare gevaarlijke onloyale vreemden. Maar een stofje in je hersenen, het zogenaamde familiegen zegt: vertrouw ze maar.' 

Esther Gerritsen (1972, Gendt) studeerde Dramaschrijven en Literaire vorming aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij studeerde in 1995 af en schrijft sindsdien toneel en proza. Esther kreeg voor de toneeltekst GRAS, in 1999 de Nederlands-Duitse Jeugdtheaterprijs. Ze kreeg voor haar gehele toneelwerk in 2001 het Charlotte Köhler Stipendium. In 2000 debuteerde ze met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn en werd direct gezien als een van de grote jonge literaire talenten. Met de twee romans die daarop volgden, Tussen Een Persoon en Normale dagen, bevestigde Gerritsen de verwachtingen. In 2008 verscheen haar derde, alom geprezen roman De kleine miezerige god, in 2010 gevolgd door Superduif, waarvoor ze werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2011. Esther is tevens columnist voor de VPRO Gids.

Sleep little one
tomorrow's more fun
we'll dance in the rain
and we'll sing in the sun

if you love me
you will go pee
put on your pajamas
and then go to sleep
Kimya Dawson

   
   
fotografie_frank van den ing