FESTES_THEATER


   Te zien tijdens het ATFR 2016 op zaterdag 30 januari om 17.45 uur!

Ro Theater
William Boothlaan 8
3012 VJ Rotterdam
www.atfr.nl

ATFR 2016
VREUGDETRANEN DROGEN SNEL

Tekst: Rik van den Bos
Spel: Agaath Bokma, Minnekus de Groot, Anneke Klerks, Ine Kuipers, Pascal van Putten, Hans Pieter Stekelenburg, Johan van Wensen en Stella Zwaan
Zang: Sabina Renshof
Regie: Stephan W. Zeedijk
Regie-assistent: Dana Hilgers
Fotografie ATFR: Naomi Stekelenburg
Met dank aan: Anna Groeneveld

De enige manier om verdriet te verdrijven is feest!
Afgelopen zomer tijdens een creatieve vakantieweek 'Zon & Spelen' in de Spaanse PyreneeŽn zijn we aan de slag gegaan met teksten van Rik van den Bos. Speciaal voor het ATFR 2016 maken we nu een 40 minuten durende versie van 'Vreugdetranen drogen snel'. Een uitbundige, melancholieke en muzikale voorstelling met live muziek en zang!

We zijn getuigen van het huwelijk tussen Elsa en Micha. De feestgangers kunnen niet ontsnappen aan hun lot, maar duwen elkaar toch liefdevol vooruit. En zodra het kan, dansen, zingen en drinken ze er samen op los.

Schrijver Rik van den Bos voorziet alle karakters van hoopvolle oneliners over het leven, de liefde en de dood. Zijn taal is poŽtisch en filosofisch, vaak met ontzettend grappige woordspelingen.

'De tijd probeert me van het leven los te weken als een postzegel van een envelop. Heel voorzichtig dat de kartelrandjes een beetje mooi blijven. Uiteindelijk stomp je af, verlies je toch nog je scherpte en is alles voor niets geweest. Ik ben geen bijzonder exemplaar. Ik lever nauwelijks meer op dan mijn beginwaarde.'